Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΣΤΙΣ 6/6/2015

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ. ΣΤΙΣ 6/6/2015
Η κυβέρνηση αποφάσισε να συμπεριλάβει στις δικές της προτάσεις προς τους θεσμούς (τρόικα) και την απελευθέρωση της διακίνησης των ΜΗΣΥΦΑ και εκτός των φαρμακείων (στα σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα κλπ.) κάνοντας άλλο ένα  βήμα στο πλέγμα των μέτρων που αφορούν την απελευθέρωση στο χώρο των φαρμακείων . 
Εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση( Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ ) δηλαδή :   απελευθέρωση ωραρίου , πολυιδιοκτησία, ηλεκτρονικά φαρμακεία, η διακίνηση των ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία με όρους αγοράς ,από εκεί  συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση. 
Η Πανεπιστημονική στηρίζει  την έναρξη του αγώνα των φαρμακοποιών ενάντια σε  ΟΛΟ  το πλέγμα της απελευθέρωσης, το οποίο δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να δημιουργηθούν μονοπωλιακές αλυσίδες στο χώρο των φαρμακείων. 
Η Πανεπιστημονική  δεν δέχεται ο αγώνας να είναι’’ κολοβός’’, δηλαδή να γίνει μόνο για να μην πάνε τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, αφήνοντας ανέγγιχτο  το υπόλοιπο πλέγμα της απελευθέρωσης, γιατί τότε ο αυτοαπασχολούμενος φαρμακοποιός θα αγωνίζεται για ξένες σημαίες ,θα  αγωνίζεται ουσιαστικά στο να διαλέξει ποιο κομμάτι του κεφαλαίου θα τον καταπιεί , οι μεγαλοεπιχειρηματίες φαρμακοποιοί  ή  οι μεγάλοι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ και των πολυκαταστημάτων, καθώς  όσο  το πλέγμα της απελευθέρωσης παραμένει και τα ΜΗΣΥΦΑ θα διακινούνται με όρους αγοράς, ακόμα και αν αυτά μείνουν στα φαρμακεία ουσιαστικά ωφελημένοι θα είναι οι μεγαλοφαρμακοποιοί  οι οποίοι θα τσακίσουν τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς. 
Η Πανεπιστημονική σε αυτό τον αγώνα θα προσπαθήσει να καταρρίψει τις πολιτικές αυταπάτες τις οποίες έσπειρε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Σύριζα- Ανελ  αλλά και τις συνδικαλιστικές αυταπάτες που ασκεί η ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης ( Σύριζα-Ανελ)  ισχυρίζονταν ότι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωσή, την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς και με την ντόπια αστική τάξη, θα τα  ανατρέψει χωρίς να έρθει σε σύγκρουση με κανέναν από αυτούς. Επρόκειτο για συνειδητή πολιτική απάτη .
Η ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποδέχτηκε  4 μήνες τώρα να βάζει πλάτη και να κάνει υπομονή γιατί πίστευε ότι κάποια από τα μέτρα του πλέγματος της απελευθέρωσης των φαρμακείων, η κυβέρνηση θα το έπαιρνε πίσω ή θα το διόρθωνε. Αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για συνδικαλιστική και πολιτική αυταπάτη , καθώς η πολιτική των απελευθερώσεων δηλαδή η πολιτική δημιουργίας μονοπωλίων, είναι  κεντρική πολιτική και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ντόπιας αστικής τάξης την οποία η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ  ακολουθεί πιστά.  
Η ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ακόμα και σήμερα προσπαθεί να ανοίξει μέτωπο στην κυβέρνηση πατώντας σε 2 σημεία, 1) ότι τα ΜΗΣΥΦΑ δεν πρέπει να πάνε στο σουπερμάρκετ για λόγους Δημόσιας υγείας, αποδεχόμενη ουσιαστικά όλο το υπόλοιπο πλέγμα της διακίνησης τους, και 2) ότι η κυβέρνηση είπε ψέματα στους φαρμακοποιούς προεκλογικά. 
Η Πανεπιστημονική ξεκαθάρισε ότι τώρα το κίνημα πρέπει να μπει σε νέα φάση . Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλοι όσοι χτυπιούνται από την πολιτική και τα μέτρα της νέας συμφωνίας( μνημόνιο) της Κυβέρνησης  θα πρέπει να βγούν στον αγώνα, με τα αιτήματα που έχει ο κάθε κλάδος, αλλά ταυτόχρονα όλοι μαζί με κεντρικό αίτημα την απόσυρση της νέας συμφωνίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους δανειστές.
Έτσι εκτός της προειδοποιητικής απεργίας την οποία και στηρίζουμε καλέσαμε να πάρει απόφαση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος να είμαστε κλειστά και την Πέμπτη το απόγευμα, ώστε να συμμετάσχουμε  στα μεγάλα συλλαλητήρια που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , με κεντρικό σύνθημα να μην περάσει η νέα συμφωνία κυβέρνησης δανειστών.  
Το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου(υπό τον κ.Λουράντο)  την απέρριψε ως κομματική συγκέντρωση, στην πραγματικότητα όμως συνεχίζει να σπέρνει τις ίδιες συνδικαλιστικές αυταπάτες που έσπερνε και το προηγούμενο προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου( υπό τον κύριο Θεοδοσιάδη) ότι δηλαδή θα καταφέρει να εξαιρέσει  ή  να απαλύνει τα μέτρα τα οποία αφορούν τα φαρμακεία, χωρίς όμως να βάζει στόχο τον πυρήνα αυτών των μέτρων, που συμπυκνώνεται στη νέα συμφωνία- μνημόνιο. Τα αποτελέσματα τόσο πριν όσο και τώρα, τα ζουν καθημερινά όλοι  οι αυτοαπασχολούμενοι φαρμακοποιοί. 
Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Τετάρτης 10/6  και όσοι μπορούν και στα συλλαλητήρια της Πέμπτης  11/6 . Να γίνουν  γενικές συνελεύσεις σε όλους τους  συλλόγους , ο αγώνας να έχει ξεκάθαρους στόχους, να γίνει αγώνας Υπεράσπισης της ζωής και της δουλειάς των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου