Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΤΑ 12 ΑΠΟ ΤΑ 18 ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα αγροτικά ιατρεία του Βορείου Έβρου και συγκεκριμένα: Από τα 18 αγροτικά ιατρεία τα 12 δεν έχουν γιατρό! Αποτέλεσμα να δυσκολεύει η πρόσβαση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στη συνταγογράφηση, αλλά και στην άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Παράλληλα, η λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Δικαίων, Ορεστιάδας και Σουφλίου συνεχώς υποβαθμίζεται, δομές Πρόνοιας φυτοζωούν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία δουλεύουν με οριακές συνθήκες. Αυτή η ραγδαία υποβάθμιση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια με την πολιτική της ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ανησυχεί όλους τους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.
Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση οι Γραμματείες Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, θεωρώντας απόλυτα δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, διοργανώνουνπαράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί μπροστά στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.
Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ καλούν τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συντονίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας:
  • Την άμεση και πλήρη κάλυψη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, των Κέντρων Υγείας Δικαίων, Ορεστιάδας και Σουφλίου, καθώς και των αγροτικών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Την ανάκληση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.
  • Ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
  • www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου