Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γ.Σ. Π.Φ.Σ. ΣΤΙΣ 27/09/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

Γ.Σ. Π.Φ.Σ. ΣΤΙΣ 27/09/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.
Η Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. αποτελείται από 174 εκλέκτορες από όλους τους Φαρμ. Συλλόγους της χώρας. Στην συγκεκριμένη Συνέλευση ήρθαν 173. Στις κάλπες αντίπαλοι ήταν από την μία μεριά υποψήφιοι της ΑΕΣΠ η οποία στις εκλογές του 6/2014 είχε πάρει 73 ψήφους και από την άλλη μεριά υποψήφιοι από τις παρατάξεις ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ-ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ της Πελοποννήσου οι οποίες είχαν πάρει στις εκλογές του 6/2014 όλες μαζί 81 ψήφους ,η ΔΗΠΑΚ η οποία έχει 1 έδρα στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ  και είχε πάρει στις εκλογές του 6/2014 8 ψήφους είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει λευκό, ενώ 3 ακόμα παρατάξεις οι οποίες είχαν πάρει όλες μαζί 12 ψήφους δεν εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.
Αυτοί ήταν οι συσχετισμοί  πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Τα αποτελέσματα:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  : ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ-86 , ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ-76, ΛΕΥΚΑ-11
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ-93, ΖΗΚΑΣ-64, ΛΕΥΚΑ-16
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-75, ΒΑΛΤΑΣ-85, ΛΕΥΚΑ-13
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-81, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ-70, ΛΕΥΚΑ-22
Γ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΔΑΓΡΕΣ-79, ΚΟΥΒΑΡΗΣ-71, ΛΕΥΚΑ-22, ΑΚΥΡΑ-1
ΤΑΜΙΑΣ : ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ-73, ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-70, ΛΕΥΚΑ-27
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΤΣΙΚΑΝΔΗΛΑΚΗΣ-89, ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ-67, ΛΕΥΚΑ-16
Για την εκλογή δεν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία δηλ. 50%+1=87 ψήφοι αλλά απλή πλειοψηφία , άρα όσοι πήραν τους περισσότερους ψήφους εκλέχτηκαν.
Στην συνέλευση που προηγήθηκε τοποθετήθηκαν εκ μέρους της Συνεργασίας ο κύριος Παπαδόπουλος εκ μέρους της Πανεπιστημονικής ο κύριος Καβαλάρης  ενώ η Αγωνιστική πρωτοβουλία μοίρασε ανακοίνωση . 
Η Αγωνιστική πρωτοβουλία στην ανακοίνωση της αφιερώνει 4 γραμμές στην ΑΕΣΠ, 5 γραμμές στην Συμμαχία και την Συνεργασία μαζί , 1 γραμμή για τον κύριο Αμπατζόγλου, και 7 γραμμές για την Πανεπιστημονική. Οι 2 παράγραφοι της ανακοίνωσης, οι οποίες αναφέρονται στην Πανεπιστημονική, αλληλο αναιρούνται, στην πρώτη κατηγορεί  την Πανεπιστημονική γιατί δεν είχαν κοινή δράση, στην δεύτερη  την κατηγορεί ευθέως για οργανωτή  απεργοσπασίας. Αλήθεια πως θέλει να συνεργαστεί  η Αγωνιστική πρωτοβουλία με οργανωτές απεργοσπασίας; Σχήμα οξύμωρο. 
Αλλά το τι έκανε, και το τι έλεγε  η Πανεπιστημονική το γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, που παρακολουθούσαν τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις του 2012, εποχή που αναφέρεται η αγωνιστική πρωτοβουλία. Πρόκειται για χοντρό ψέμα, όπως άλλωστε κάνει συστηματικά η Αγωνιστική πρωτοβουλία από την πρώτη  μέρα που δημιουργήθηκε. Αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αντικομμουνισμού στο χώρο των φαρμακοποιών.
Όμως  για να δούμε την άρση της πίστωσης και την εξέλιξη της μέσα στα χρόνια. Το 2012 επικράτησε η άποψη ότι αφού ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει τα φάρμακα των ασθενών, τότε θα πρέπει αυτοί  να τα πληρώσουν από την τσέπη τους. Σήμερα η μνημονιακή κυβέρνηση κινείται ακριβώς στην ίδια γραμμή. Κλειστός προϋπολογισμός στον ΕΟΠΥΥ, τιμές αναφοράς, συμμετοχές ασθενών στα ύψη.  Δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να πληρώνει μέχρι ένα  ποσό για την φαρμακευτική περίθαλψη του λαού, το υπόλοιπο, για να μην μας χρωστά, και να μην μας αφήνει απλήρωτους, θα το πληρώνουν οι ασθενείς. Η μορφή πάλης του 2012 άνοιξε  το δρόμο για τα σημερινά χαράτσια στην φαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα η Αγωνιστική πρωτοβουλία έχει το θράσος να λέει ότι ζητά να καταργηθούν οι τιμές αναφοράς. Ας μην ξεχνιόμαστε οπορτουνιστής ίσον καιροσκόπος.
Η ανακοίνωση όμως της Αγωνιστικής πρωτοβουλίας είχε και το ζουμί. Τι στάση θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου του Π.Φ.Σ..  Γράφει επί λέξει ‘’ δίνουμε ψήφο μόνο σε αυτούς που ελπίζουμε ότι θα στηρίξουν τους αγώνες που έρχονται’’. Άρα έδωσε ψήφο, δεν λέει όμως σε ποιούς, ούτε κάλεσε και άλλους  εκλέκτορες να ψηφίσουν αυτούς, που το αγωνιστικόμετρο  της Αγωνιστικής, τους έκρινε ικανούς για ψήφο στήριξης . Γιατί άραγε ; Oι ψηφοφόροι της Aγωνιστικής πρωτοβουλίας δεν θα πρέπει να ξέρουν τι ψήφισαν οι εκλέκτορες που έστειλαν με την ψήφο τους στην γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου; Αλλά είπαμε οπορτουνιστής ίσον καιροσκόπος. Και ο καλός οπορτουνιστής  γίνεται καλύτερος όσο πιο πολύ αντι κομμουνιστής γίνεται.
soviet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου