Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ : ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΥΛΙΚΑ

Δεν εγκρίνει χειρουργεία για τα οποία απαιτούνται ακριβά υλικά το νοσοκομείο «Αττικόν» με αποτέλεσμα ασθενείς με σοβαρές παθήσεις να μην χειρουργούνται ή να σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και στο εξωτερικό πληρώνοντας αστρονομικά ποσά.
Σύμφωνα με εργαζόμενους και συνδικαλιστές του νοσοκομείου, για κάθε χειρουργείο παραγγέλνονται τα αντίστοιχα υγειονομικά υλικά. Αν το κόστος τους ξεπερνά ορισμένες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, το περιστατικό περνάει από 2η επιτροπή προκειμένου να εγκρίνει το χειρουργείο. Αυτή η διαδικασία αφενός μπορεί να διαρκέσει μήνες, κι αφετέρου αν το κόστος ξεπερνάει το μπάτζετ των κλινικών, ενδέχεται να απορριφθεί το αίτημα!
Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής διοργανώνουν παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν» ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης που - ανάμεσα σε άλλους - έχει σαν θύματά τους ανθρώπους με σοβαρές παθήσεις, όπως καρκινοπαθείς κά.
www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου