Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΟΟΣΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για υπουργειο υγειαςΟ Υπ. Υγείας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι '''οταν το κράτος σου προσφέρει πρώτη επιλογή το δημόσιο νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε ιδιωτική κλινική , τότε είτε θα πληρώσει από την τσέπη του , είτε μέσω της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας.Το κράτος θα πληρώνει μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε δημόσιο νοσοκομείο''.
 Η άποψη αυτή του Υπ. Υγείας διατυπώνεται ενώ δεν έχουν εξασφαλιστεί έστω οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί.Πρώτα θα έπρεπε να επαναφέρει και να προσλάβει όλο το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το οποίο λείπει σήμερα , με αποτέλεσμα νοσοκομεία να υπολειτουργούν και να μην εφημερεύουν  όπως πρέπει π.χ το Αμαλία Φλέμινγκ, το Σισμανόγλειο , το Αγ. Αναργύρων-Κηφησιάς κ.α.Κατόπιν θα έπρεπε να αναπτύξει το σύνολο των κρεβατιών και των χειρουργικών κλινών τα οποία διαθέτει το Ε.Σ.Υ , όμως με τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων αυτά έχουν μειωθεί δραματικά.
 Όμως ο Υπ. Υγείας γνωρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν θα κάνει . Άλλωστε στο επείγον θέμα των προσλήψεων ιατρών και νοσηλευτών δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από τον αριθμό των προσλήψεων της προηγούμενης Κυβέρνησης. Άρα γνωρίζει ότι το Ε.Σ.Υ θα συνεχίσει να καρκινοβατεί . Οι λίστες αναμονής θα μεγαλώνουν και ασθενείς θα στρέφονται θέλοντας και μη στον ιδιωτικό τομέα.
 Ο γνωστός ΟΟΣΑ σύμβουλος ''μεταρυθμίσεων'' της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , πριν λίγο καιρό στη Σύνοδο των G20 στην Κωνσταντινούπολη προωθούσε μετά επιτάσεως την ανάγκη ενίσχυσης των 3 πυλώνων της ασφάλισης δηλ. εκτός της Κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να ενισχυθούν και οι άλλοι 2 πυλώνες , οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τα επαγγελματικά ταμεία. Τέτοια μέτρα που σκέφτεται ο Υπουργός , αυτό τον στόχο υπηρετούν,μέσω του εκβιασμού των ασθενών στον αγώνα τους για να βρουν την υγειά τους
 Όσο η υγεία, η ασφάλιση, το φάρμακο είναι εμπορεύματα, τόσο θα γιγαντόνωνται τα μονοπώλια σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς.
 Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προϋποθέτει την κατάργηση της επιχειρηματικής  δράσης στο χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της ασφάλισης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου