Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ και Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ypoyrgeio ygeiasΉταν μια συνάντηση όπου οι συμμετέχοντες βγαίνοντας δεν έβγαλαν κάποιο τελικό και σίγουρο συμπέρασμα, εκτός ίσως την δήλωση του Υπ. Υγείας ότι διάκειται θετικά στα προβλήματα των φαρμακοποιών.
 Βέβαια ήταν μια συνάντηση η οποία πέρασε από αρκετές περιπέτειες έως ότου γίνει.Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 8.20 το βράδυ της Πέμπτης 12/2/2015 στάλθηκε SMS στα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ ότι ο Υπουργός ζήτησε να δει μόνο τον Πρόεδρο ίσως και ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. και γιαυτό ζητούσε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ να ακυρώσουν την μετακίνησή τους στο Υπουργείο.
 Η αντίδραση του εκπροσώπου της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ήταν να τηλεφωνήσει στον κ. Λουράντο και να ζητήσει να ακυρωθεί η συνάντηση, καθώς είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να βάζει όρους για το ποιοι θα αποτελούν την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.Ο κ. Λουράντος υπεραμύνθηκε της θέσης του Υπουργού και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα για να πάνε και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. Ο εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ επέμεινε στη θέση του για ακύρωση της συνάντησης.Τελικά στις 9.40 το βράδυ στάλθηκε νέο SMS από τον Π.Φ.Σ. που ενημέρωνε ότι η συνάντηση θα γίνει κανονικά κατόπιν ''προσωπικής'' παρέμβασης του Προέδρου του Π.Φ.Σ. στον Υπουργό.
 Είναι σίγουρο ότι ξεκίνησε λίγο ''στραβά'' η πρώτη επαφή με το Υπουργείο, γιατί κατά τα άλλα στην συνάντηση όλα τα θέματα μεταφέρθηκαν για τα τέλη Μαρτίου , κατά δήλωση του Υπουργού,και έως τότε θα υπάρχει επαφή για τα προβλήματα των φαρμακοποιών.Έβαλε βέβαια και την παράμετρο ότι θα περιμένει και τις εξελίξεις στην Ευρ. Ένωση και το πώς αυτές θα επηρεάσουν τα θέματα των φαρμακείων.
 Ο εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στα 3 λεπτά που τοποθετήθηκε ζήτησε την επαναφορά της Φαρμακευτικής Νομοθεσίας στο 2009 , ως βάση συζήτησης με την νέα Κυβέρνηση, με παράλληλη κατάργηση όλων των νομοθετημάτων που αφορούν το φαρμακείο από το 2010 και μετά.
 Ζήτησε την κατάργηση κάθε μορφής λίστας (ΜΗΣΥΦΑ-Αρνητική λίστα) όλα τα φάρμακα να συνταγογραφούνται . Δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην λογική ότι τα φάρμακα θα πρέπει να ''πουλιούνται'' σε φθηνότερη ή ακριβότερη τιμή λες και είναι τρόφιμα.Τόνισε ότι με κλειστό προυπολογισμό στην Δημόσια Φαρμακευτική Δαπάνη η όποια μείωση του ποσοστού κέρδους του φαρμακείου οδηγεί σε αύξηση του ποσοστού της φαρμακοβιομηχανίας , δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στα μικρομεσαία φαρμακεία . Τέλος ζήτησε πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς χωρίς τιμές αναφοράς και άλλα χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου